Motorsykkelen min er stjelt

Fy faen det føltes kjipt å stå der, fullt påkledd kl 9 om morningen foran plassen der sykkelen var parkert i går kveld. Kun regntrekket som ligger igjen. Og låsen som eg skulle tatt på sykkelen i går henger på gjerdet. Eg har kun meg selv å være sint på.

sts5

Eg gikk rolig inn, ringe politiet, ringte rund venner og bekjent som eg vet kjører en del rundt byen. Håpet var jo der, det er ikkje en sykkel man kan akkurat tjene noe særlig på. Roy ambefalte å se i nærområdet.

Her kom det en vittig overaskelse. Eksospoten som eg har mistet andre dagen eg kjørte denne sykkelen låg i veien på veg på kjøpesenteret. Det hjalp på humøret. Sykkelen min har vist kjempet litt i mot, og de blir lett lagt merke til med den jævlige lyden uten en potte. Skulle gjerne vist hva som foregikk i hodet hans når det skjedde:)  Eg har kjørt i ca 2 timer uten flere spor.

Det som er merkelig med det hele er at eg har bestemt meg for å kjøpe en ny sykkel. En som var tryggere, kraftigere, kunne kjøres utenfor veien og passet til lengre turer. Dagen før eg skulle møte selgeren igjen, sjer dette. Pussig…

Videre utover dagen har humøret bare senket. Eg hadde eksamen dagen etter, og hele greien passet meg veldig dårlig. Rundt 4 tiden satt eg meg i bilen for å handle mat, kjører ca 400 meter fra huset og der ser eg en som står midt i veien på en motorsykkel. Eg tror ikkje mine egene øyner, det er min jævla sykkel han sitter på!

Eg sperret veien med bilen og gikk ut. Der  satt det en sliten, voksen mann. I skinnjakke, jaktkamo bukse og med mc hjelm på hodet. Han såg på meg med slitne oppgitte øyner. Litt vanskelig å beskrive hva eg følte i det øyeblikket. Eg var først og fremst sykt overasket. “Kom deg av sykkel!” – sa eg ett par ganger. Han prøvde ikkje å være vanskelig. “Kom deg vekk.” Han satte sykkelen på støtte og haltet av gårdet. Det var lett å se at han har veltet med den. Forstatt kunne eg ikkje helt tro at eg fant den. Eg kunne jo ikkje bare la han kuken gå!

Eg ringte politiet: ” Hei, har dere lyst å ta han som stjal motorsykkelen min i natt?” Det hadde de. Med politiet på telefonen følgte eg etter fyren uten bli merket helt til en bil var like å nærheten. Narkisen kom seg til busstoppet, men politiet kom før bussen.

sts2

sts3

De to betjente var veldig hyggelig, hjalp meg med å trille sykkelen heim. De foralte at tyven var allrede etterlyst og har ikkje møtt opp i retten dagen før.

Grunne til at han sloknet der var at han gikk tom for bensin, smart av meg å ikkje fylle på, selv om eg skulle. Merkelig og kjip opplevelse, men eg får ta det som lærepenger og en mulighet til å gjøre noe nytt med sykkelen. Den fikk en del skadel, men forhåpentligvis ingen alvorlige. Eg fikk faktisk et stilig ny sete, som han fyren mekket på:)

sts4

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: