Fikser ting selv

Nå er det litt under to uker før avreise til Kirkenes. Eg har vært i kontakt med Bike, MC Avisa, MC 24 og ViMenn. De var giret på repotasje fra turen, nå som gir meg enda mer motivasjon. Kanskje drømmen om å lage reportasjer om egne eventyr er nærmere enn eg tror? 🙂

Det viktigste av forberedelser er å bli trygg på å kjøre den store sykkeln offroad og selvfølgelig gjøre den klar til turen.

Eg blei nylig kjent med en kjempe fyr som bor like utenfor Bergen og er godt kjent i området. Da fikk eg testet hva denne sykkel kan utenfor veien. Den overasket meg. Flere ganger var eg litt skeptisk, men det var bare å gi gass.

Ivo forklarer hvordan vi skal komme over neste utfordring

11696751_10152857678995653_235897197_n

Det ble fort klart at de dekkene eg bruker egner seg lite til denne type kjøring.

11713523_10152857679010653_143493953_n

Eg tok kontakt med Dekkmann på Minde. En får nemlig 35% rabat på Continetal dekk, hvis en er medlem av OTC (Offroad Touring Club) TKC80 skal være det perfekte dekket til å kjøre en tung sykkel offroad, men kan også fint brukes på asfalt.

dk1s

Eg bestemte meg for å legge om dekk selv. Måtte jo lære meg det før eller senere. Men eg trodde aldri det skulle være så mye styr med det.

Gamle slangen i bakhjulet ble ødelagt når jeg monterte det nye dekke på hjulet. Eg dro en kjapp tur på Biltema og kjøpte fire nye slanger, i tilfelle noe skulle gå galt. Og det gjor det. Eg har klart å ødelegge to av fire slanger. Så hele prosessen tok dobbelt så lang tid. Men man skal jo se det positive i ting, nå kan eg hvertfall skifte dekk.

dk2s

Gamle slangen

dk3s

Det er ikke så lett å få dekket av hjulet når den sitter. En trenger flere verktøy og helst en som kan hjelpe.

dk5s

Kan ikke si eg var overasket når framhjulet måtte også legges om to ganger…

dk4s

Hele situasjonen var komisk, ingen tvil om det 🙂

dk6s

dk8s

Det nye og gamle dekket ved siden av hverandre. Det blir noe helt annet nå.
dk9s

Jeg måtte teste ut dekkene med en gang, og vi gravde opp bakgården med bakhjulet. 😀

10dks

Samme kvelden blei eg invitert til å være med på en grustur i Hemsedal området. Men sykkelen var ikke helt klar, bremsene måtte fikses. Biltema var løsningen denne gangen også. Kun de hadde klosser som passer på lageret i Bergen.

Dagen etter brukte eg nesten fem timer på å skifte bremseklossere. Ikke pga det tar så lang tid, men fordi det er noe eg ikke har gjort før. Men følelsen av å ha klart dette, selv, den er deilig:)

Jeg var nå mye bedre kjent med min egen motorsykkel, og den var klar for tur. En oppdatering kommer snart 😉

11715952_10152857606805653_2106812585_n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: