Tre første dager

Nå har vi vært på tur i tre dager. Sykt mye har skjedd siden avreise. Eg har hatt en bratt læringskurve, både som motorsyklist og en som forsøker å dokumentere det hele.

Eg filmer med en GoPro og tar bilder med en kompakt kamera (kan ikke sammenlignes med speilrefleks, men veldig praktisk med tanke på størrelse og tilgjengelighet).

Det er lange kjøredager. Sånn som i dag kjørte vi 300km og brukte hele 8 timer på de. Terrenget er veldig variert og ofte uforutsigbart. Lange strake grusveier der vi kan kjøre så fort vi vil, trange gjørmete skogsveier, svingete løs grus, våt jord og gress, osv. Det blir ihvertfall aldri kjedelig.

Eg har et mål om å legge ut et bildet på facebook hver dag, for at venner og slektninger får vite at alt er topp.

Her er de tre bildene med engelsk undertekst:

  I am in Oslo area, ready for the trip to Kirkenes. About 2500km offroad. Meeting other guys soon.

 I had to learn the hard way. Coming too fast in a corner, offroad, can easily end up like that. Me and my bike were really lucky. No damage. Now i am always checking my gps to plan the turns. This happend after the first 100km. Yesterday we did 470km. Really happy everything went well. Looking forward to ride today;)

  Nothing is like taking a hot bath after a day on the road. We did 330 km today on a different terrain in Sweden. My offroad riding technique is getting better and i feel more secure on gravel roads. Sleeping in a bed today, what a luxury 🙂


Hardcore enduro riding today. The gras can hide dangerious objects, like that pipe. Unknown terrain is a challenge, especially for the one riding in front of the pack. He was forced to give full throttle, to get his front wheel over the hole. But moments like that is what makes this a real adventure. Eight hours of riding and 300 km closer to Kirkenes.
Det er helt fantastisk å være på tur. Et ordentlig adventure som eg lengtet så lenge etter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: